Donateur worden

De wereld van de euritmie is maar klein doch werkt heel hard – vaak op vrijwillige basis – om te kunnen ontwikkelen en groeien, en de verschillende takken van haar bereik te verzorgen. Een van die takken is de podium (kunst) euritmie. Euritmisten werken vaak vele uren tijdens avonden, weekenden en vakanties om voorstellingen te realiseren en hun werk verder te kunnen ontwikkelen. Bovendien leeft er al lang de wens om een opleiding te realiseren waar begaafde euritmisten zich kunnen specialiseren, master cursussen volgen, uitwisselen, verder ontwikkelen en ervaringen opdoen.

Nederlands publiek heeft een duidelijke vraag naar hoogwaardige euritmie opvoeringen. Onze donateurs zorgen er voor dat het produceren van voorstellingen (en daarmee indirect ook het gezond houden van de andere euritmie werkvelden), het realiseren van een opleiding tot podiumkunstenaar en het kunnen blijven zien van euritmievoorstellingen van een groeiende kwaliteit binnen Nederland een haalbare zaak kan zijn.

Wij nodige onze website bezoekers uit zich bij hen aan te sluiten.

Eenmalige schenking

U kunt al dan niet jaarlijks een schenking doen. Schenkingen zijn binnen bepaalde grenzen fiscaal aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Zie Contact voor IBAN.
Aanmeldingsformulier Donateurs
Automatische Incasso Formulier

Periodieke schenking

Als u de Stichting Podium Euritmie fiscaal optimaal en structureel wilt steunen kunt u kiezen voor een periodieke schenking.

De schenking wordt gedaan gedurende tenminste vijf jaar in gelijke periodieke uitkeringen. Er bestaat de mogelijkheid een deel van uw gift terug te krijgen van de fiscus, dit biedt u de mogelijkheid een hoger bedrag aan de podium euritmie te schenken terwijl uw netto donatie hetzelfde blijft. Deze vorm van schenken is geheel fiscaal aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Wij maken u er op attent dat een notariĆ«le akte – en daarbij gepaard gaande kosten – niet meer nodig is, de handtekening van beide partijen op de benodigde formulieren is voldoende.

Verdere informatie omtrent periodieke giften en de betreffende formulieren kun u downloaden op de website van de Belastingdienst, klik op volgende link: Overeenkomst periodieke giften.

Voor vragen kunt u zich richten aan onze penningmeester Yolanda Tijsterman via “Contact”, daar vindt u ook ons adres.

Nalaten

Het is mogelijk de Stichting Podium Euritmie in uw testament tot erfgenaam te benoemen of een bepaald bedrag in de vorm van een legaat na te laten.

Neem in dit geval contact op via “Contact” met onze penningmeester Yolanda Tijsterman om te overleggen hoe uw donatie het best met onze doelstellingen kan aansluiten en eventueel een specifiek doel kan hebben.